Nieuws

Blijf altijd op de hoogte!

header piramide
Diverse Occasios

Auto's van 15 jaar en ouder populair bij zakelijke rijders

20-11-2017

Sinds kort is het heel populair bij de zakelijke rijders: een auto van 15 jaar of ouder. Deze auto’s worden ook wel youngtimers genoemd. De aanschaf van deze oudere zakelijke auto’s is zelfs met 50% toegenomen. Groter dus dan de populariteit van elektrische of hybride auto’s. Dit komt omdat deze auto’s een gunstige bijtelling hebben. Bijtelling is de belastingheffing die je betaalt voor het privégebruik van de auto van de zaak.

Op het eerste oog is de bijtelling op zo’n auto hoger: 35% ten opzichte van 22% bij nieuwe (niet-elektrische) auto’s. Maar.. de 35% wordt betaalt over de dagwaarde in plaats van de 22% van de nieuwwaarde van de nieuwe auto. De dagwaarde van youngtimer is natuurlijk veel lager waardoor je dus honderden tot wel duizenden euro’s. Deze ontwikkeling komt deels door het feit dat er sinds 1 januari vorig jaar minder auto’s zijn die vallen onder het lage bijtellingstarief. Vanaf begin dit jaar is er alleen nog een laag bijtellingstarief op volledig elektrische auto's.

Iets voor jou?

Natuurlijk zitten er ook nadelen vast aan het kiezen voor een youngtimer. Zo zijn oudere auto’s niet milieuvriendelijk, elektrische auto’s daarentegen wel. Ook heb je een iets grotere kans op pech onderweg, als de auto in de afgelopen 15 jaar niet goed is onderhouden. Houd je van de nieuwste hi-tech snufjes? Ook dan is een youngtimer waarschijnlijk niets voor jou. Je mobiel kun je bijvoorbeeld niet verbinden en waarschijnlijk is er ook geen ingebouwd navigatiesysteem. Maar een TomTom doet ook zijn werk!

Advies nodig?

We denken graag met je mee en kijken welke (zakelijke) auto het beste bij jou past. Autoservice Kuipers is gespecialiseerd in zowel oudere auto’s als de nieuwste auto’s. Ook hebben onze monteurs opleidingen voor elektrische of hybride auto’s dus ook met deze auto’s ben je bij onze garage in Zoetermeer aan het juiste adres. Op zoek naar een dergelijke auto? Kijk dan op onze occasionpagina. Staat de auto die je voor ogen hebt er niet bij? Mail dan jouw wensen en budget naar info@autoservicekuipers.nl

Bron: Bron: Bovag