chiptuning

Haal meer uit uw auto

header piramide

Chiptuning voor uw auto op maat

Wilt u meer rijplezier (power) en besparen op uw brandstofkosten?

Chiptuning is in de volksmond het optimaliseren van de motorsoftware. Het zorgt voor meer vermogen en een hoger koppel(trekkracht).

Autoservice Kuipers is gespecialiseerd in het optimaliseren van de motormanagementsoftware voor verbetering van de prestaties van benzine- en dieselvoertuigen. Een betrouwbare partner in chiptuning.

  • Mist uw auto net wat pit of toch net te weinig koppel voor de caravan?
  • Wilt u het brandstofverbruik reduceren? 

Dan is Chiptuning zeker wat voor u!

Chiptuning is beschikbaar in verschillende varianten (stages)
Chiptuning stage 1 is de meest gekozen variant door klanten aangezien dit binnen de voorgeschreven marges van de fabrikant valt. Stage 2 is altijd in combinatie met mechanische upgrades aan de motor en kan uitsluitend op maat uitgevoerd worden.

Hoe gaat de chiptuning door ons in zijn werk?

Wij beginnen met controle van het voertuig in de originele staat. Wij lezen eventuele foutcodes uit en maken een korte testrit om data te verzamelen of de auto voldoet aan zijn prestaties die voorgeschreven zijn. Vervolgens wordt de software aangepast en na de aanpassing terug in uw motorcomputer (ecu) geladen. Wanneer dit volledig is afgerond, wordt er opnieuw een testrit gemaakt en meten we de behaalde verbeteringen. 

Stage 1 is eventueel uit te breiden met de volgende opties:

  • EGR uitschakelen
  • DTC/P codes uitschakelen
  • COD Uitschakelen (gratis)
  • Pops & Bangs/Crackle mapa
  • Launch Control
  • Decat
  • DPF uitschakelen
  • Start/Stop uitschakelen

Dsg Tuning

Wanneer het koppel van de motor wordt aangepast gebeurd het vaak dat dit tegen de grens of de begrenzing van de Dsg transmissie zit.

Doordat wij deze waardes aanpassen en optimaliseren kunt u de overbrenging tussen motor en versnellingsbak optimaliseren zodat de motor en transmissie nog beter op elkaar zijn afgesteld voor een optimaal resultaat.

Nieuwsgierig naar welke hoogwaardige producten Autoservice Kuipers u te bieden heeft? Het tunen van uw auto is al mogelijk vanaf €250. Mail uw kenteken voor een vrijblijvende offerte.

Neem contact op

Aanvullende motorgarantie

Wanneer u aanvullende garanties wilt hebben dan biedt Autoservice Kuipers de motorgarantie verzekering aan van NSA Garantie. NSA Garantie is meer dan 10 jaar actief met betrekking tot garantieverzekeringen voor voertuigen. Kijk voor meer info op de pagina: www.nsagarantie.nl.

Garantie:

Autoservice Kuipers geeft standaard: 3 maanden garantie op de motor,* 5 jaar garantie op de software;

De voordelen van chiptunen

Welke voordelen biedt motormanagement-optimalisatie? Betere rijprestaties dankzij aanzienlijk extra vermogen en koppel (NM), oplopend tot meer dan 20%; Meer pit, souplesse en rijcomfort; Meestal een brandstofbesparing (zuiniger) tot meer dan 5%!

Chiptuning statistieken

Wilt u graag meer informatie ontvangen?

Bel dan 079 341 00 57 of maak online een afspraak!

Afspraak maken